Senena linija

ROTEX XR

katalog fotogalerija izvozi

BCS ROTEX R A

Rotex R5, R6 in R7 so gnetilne kosilnice na valje BCS. Ti stroji izrabljajo v celoti osnovne značilnosti kosilnic na plošče Rotex TSB toda imajo prednost, da lahko razpolagajo z učinkovito in pripravno napravo za gnetenje, ki zmanjša za 50% čas sušenja obdelane krme.

Prečno nastavljivo ogrodje omogoča odlično prilagoditev stroja na vsakovrsten traktor, medtem ko uravnovešenje kosilne naprave se udejanja potom pripravnega sistema vzmeti in neodvisnih napeljal, ki omogočajo odlično prilagajanje k tlom na vsakovrstnih zemljiščih in na vseh obdelovalnih zvrsteh, na katerih se stroj uporablja. Hidravlična dvižna naprava omogoča nastavitev pravega naklona tako na delu, kakor med prevozom udobno sedečemu uporabniku na krmilnem mestu na traktorju preprosto s posegom na ročke razdelilnika. Rotex R se lahko uporablja z gibnim kotom, ki gre od 90° navzgor in 35° navzdol.

Nosilec krmiljenja z zobčeniki v oljni kadi je izdelan iz okroglastega železa, da se doseže mačan odpor proti velikim obremenitvam med delom in med prevozom. Nosilci plošč s sklopko zagotavljajo varnost rezilne naprave v primeru nasilnega trka na delu ob kamenje ali ob neprimerne predmete.

BCS ROTEX R B

Kosilni greben  Rotex je celovit, dobro izoblikovan in tenek, ima jeklene zobnice visoke odpornosti v oljni kadi, dobro zavarovan z protiobrabnimi drsniki in z zaščitnimi usmerjevalniki kjer se srečujejo rezilni noži. Plošče so izoblikovane z visoko zajedljivostjo iz posebnega jekla.

Oblika grebena omogoča boljše prodiranje v vse vrste krme tudi če je gosta ali stisnjena in olajšuje odtekanje brez kopičenja. Rotex je na razpolago s ploščami na običajno vrtenje, ki se svetujejo za visoke in čvrste krme ali pa z nasprotno vrtljivimi ploščami, ki se svetujejo za nizke in goste krme, tipične za gorate predele.

BCS ROTEX R C

Pri gnetilni napravi na Rotex sta oba valja iz gume, njihove lastnosti so spiralna rebra postavljena v neredni obliki tako, da omogočajo dvema valjema, da delujeta spahovalno. To omogoča boljši pretok krme tako da ob vhodu kot ob izteku in odlikuje uporabo tudi s posebno gostimi in trdimi izdelki.

Nastavljalec pritiska gnetilca s krmiljenjem na ročko, omogoča, da se nastavlja razdalja med valjem od 0 do 40 mm. V tem poslednjem položaju gre krma mimo praktično brez gnetenja.

Posebni zaščitniki varujejo valje za gnetenje pred močnimi trki če se deluje na kamnitih zemljiščih s štrlečimi kkamni. Posebna nastavljiva zaščita od zadaj urejuje pretok razrezane krme in jih omogoča da se polaga na tla in ustvarja obilne in dobro prezračene kupčke. Širino kupčkov oblikujejo posebne lopatice, katerih nastavljanje je zaupano uporabniku

 

KARAKTERISTIKE

ROTEX
R5

ROTEX
R6

ROTEX
R7

Število plošč

5

6

7

Širina raza cm.

210

245

285

Širina redov cm.

80 / 135

120 / 175

120 / 175

Širina sušilca cm.

140

180

180

Teža kg.

600

680

710

Potrebna pogonska moč Pdf (kw/hp)

40 / 54

50/ 68

55 / 75

Protiobrabni jekleni drsniki

ob dobavi

Dvigovanje kosilne naprave

hidravlično

Kot košnje

navzgor 90°/ navzdol 35°

Nosilci plošč

s sklopko

Kardanska gred

ob dobavi

Ščitni preusmerjevalci

ob dobavi

Uravnoteženje kosilne gredi

vzmetno

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje in z veseljem se vam posvetimo in skupaj bomo našli rešitev za vaše želje.


Dovoljujem uporabo zgoraj navedenih podatkov v obrazcu, za namene pisnega in e-obveščana o naši ponudbi. Podjetje Terpin S.r.l. se zavezuje, da bo odgovorno ravnalo s podatki in jih ne bo posredovalo nikomur.

V skladu s 73.člen ZVOP-1 vas obveščamo o pravicah: »Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljalec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljalec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval.«