Traktorji

Cobram RS 1

Celoviti isodiametrični traktorji Cobram so na razpolago v enosmernih in obrnljivih izvedbah.

Cobram RS s krmilnimi kolesi je izvedba, ki se najbolj uporablja med izvedbami Cobram in je tista ki je najbolj  pripravna za večino uporabnosti. Zaradi njihovih lastnosti so Cobram RS posebej primerni v vinogradništvu in sadjarstvu: omejene mere, visoke moči in pravilna porazdelitev teže na osovine na stroju v delovnem položaju, naredijo ta orodja brez primere za vrstna obdelovanja.

Razponi menjalnika, enaki na vseh Cobram, zagoravljajo odlično razvrstitev brzin; vedno postopnih brez prekrivanja v različnih razponih in omogočajo, da se izbere prava brzina za vsako opravilo.

Prenosi z ogrodjem OS-Frame izbolšujejo do popolnosti prenose in stojnost strojev na delu tudi zahvaljujoč se središčnemu enojnemu zglobu, ki omogoča prednji premi da se giblje do 15% glede na zadnjo premo.

Hidravlična napeljava z dvema črpalkama s skupno storilnostjo 44lt/min in toplotnim izmenjevalnikom z delovnim pritiskom do 180 barov, zagotavljajo odlične uspehe, ki označujejo vse izvedbe novih Cobram in ustvarjajo najboljše dosežke teh zvrsti.

Cobram 50 AR 2 

Na razpolago za nove izvedbe Cobram sta dva motorja VM, ki izrabita za svojo moč tudi zadnjo kapljo goriva.

- Motor VM D753 E3 sesalni diesel na tri vrstne valje 2,2 litra. Razvije moč 49 konjskih sil ob 2600 obr/min

- Motor VM D 753 TE3 Turbo diesel na tri vrstne valje 2,2 litra. Razvije moč 56 konjskih sil ob 2600 obr/min

Za tovrstne motorje je VM razvila novi EGR System, ki se nahaja v notranjosti motorja. Sistem predvideva ponovno uporabo izpušnih plinov ki se, ustrezno pomešani, vrnejo v zgorevalni prostor in tako občutno zmanjšajo izpust dušikovega oksida (NOx) in porabo goriva.

 

Značilnosti motorjaCOBRAM 55COBRAM 65
ProizvajalecVMVM
IzvedbaD753 E3D753 TE3
Št. valjev33
Prostornina22302230
SesanjeNaturalTurbo
Stopnja izpuhovTier 3Tier 3
Moč (KW/KS)36 / 4941,2 / 56
Nazivno število obratov (obr/min)26002600
Navor max (Nm/giri. min)140 / 2100185 / 1950
HlajenjeVodaVoda

 

Izbira, da se uporablja vrtilna hitrost do največ 2600 obr/min je padla zato, da se omeji uporabo goriva, hrupa intresljajev, vse v dobro varčevanja in udobnosti. Moči se namreč ne spemenijo: vsi motorji dosežejo največji navor med 1950 in 2100 obr/min.

 

Tehnični podatki se podajajo le kot pojasnila in se lahko spremenijo brez vsakega obvestila.

Cobram AR 3

 

PRAVA BRZINA

Sinhroniziran menjalnik na 24 brzin; s preusmerjevalnikom Sincro ima lahkotne in postopne vklope. Načrtovan brez prekrivanja brzin, dovoljuje da se v štirih razponih najde vedno pravi za vsako opravilo.

PRENOS 4WD

Stalni pogon na vsa štiri kolesa dovoljuje, da se deluje vedno v popolnem miru na vseh površinah in se povsem izrabi okretnost in varnost za katero so bili načrtovani Cobram.

EDINSTVEN PRENOS

Prenosi so vgrajeni v ogrodje OS-Frame z eno samo prenosno osjo in samo enim središčnim zglobom, ki zagotavljata največjo mehansko učinkovitost. Zgradba je izdelana "celovito" v samo enem litju železa. Zglob, ki je postavljen v središče stroja, omogoča prednji premi 15% nihanje v razmerju di zadnje preme in uravnoveša stojnost na strmih pobočjih.

SKLOPKA KI TRAJA KOLIKOR STROJ

Prenosna sklopka LONG - LIFE na večdelne plošče v oljni kopeli ne potrebuje nastavljanja in vzdrževanja. Nastavljiva in postopna je umeščena v notranjosti prenosov da omejuje skokovitost motorjev in posledično dolžino strojev.

ZAVORE VEDNO PRIPRAVLJENE

Zavore na večdelne plošče v oljni kopeli zagotavljajo popolno oprijemljivost tal za varno zaviranje. Ročna zavora ima pripravno in usklajeno držalo da omogoča uporabo tudi ko je uporabnik v obrnjenem položaju.

Cobram AR 4

Voznikovo okolje za krmiljenje Cobram je najboljše v tej zvrsti: združuje skladnje. uporabnost in varnost na povsem izvoren način. Največja udobnost je zagotovljena s ploščadjo postavljeno na Silent-Block v obrnljivi izvedbi in se zavrti v samih 5. sekundah na preprost in varen način, ne da bi bilo potreba iztakniti nobene povezave.

Armaturna plošča združuje vse naloge na umen način v središčnem zaslonu na razpolago tako v analogni kot v digitalni izvedbi, ki zagotavlja popolen nadzor nad stanjem stroja.

Cobram se lahko opremi z udobnimi kabinami načrtovanimi z izredno skrbjo, ki zagotavljajo odlično počutje v notranjosti. Na razpolago v izvedbah Lusso (razkošen) in Confort (udoben), ta zadnja s klimatsko napravo, imata povsem neodvisno vzmetanje od traktorskega ogrodja.

Vidnost zagotavljajo velike zasteklene odprtine in strešna lina ter zgradba na štirih nosilcih v nasprotju z šestimi nosilci, ki se po navadi uporabljajo pri običajnih traktorskih kabinah.

Cobram AR 5 

Na specialističnem traktorju je bistvenega pomena hidravlična napeljava. Napeljava je na novih Cobram na dvojni tokokrog s skupno storilnostjo 44 lt/min in toplotnim izmenjevalnikom z delovnim pritiskom 180. barov.

Hidravlične vtičnice postavljene na zadnjo stran stroja omogočajo uporabo priključkov, ki potrebujejo veliko hidravlično silo in se uporabljajo predvsem v vrstnih nasadih.

Da se lahko ima pod nadzorom z eno samo napravo tako hidravlično napeljavo kot tudi hidravlična dvigala, se na nove Cobram lahko namesti Joy-Stick na elektronsko krmiljenje, tako da se zagotovi pripravnost in varnost vsakemu opravilu, ki zaobsega hidravlične napeljave strioja.

Zadnja hidravlična dvigala so močna in se na njih lahko namestijo večnamenski priklopi, so pripravni in mnogostranski, ki se dobro prilagajajo vsem priključkom, ki so v prodaji.

Hidravlični napeljavi se lahko v podporo na zahtevo namesti nadzirana obremenitev n nastavitev.

BCS VALIANT RS F

 

Razpredelnica mer in tež- COBRAM RS z lokom in zaščitami

 

ABCDE
min/max
F
min/max
G
min/max
H
min/max
TEŽA z lokomTEŽA s kabino
COBRAM 55 RS1040139045028802139
2190
1090
1140
190
295
1200
1643
13601520
COBRAM 65 RS1040139045028802139
2190
1090
1140
190
295
1200
1643
13801540

Povpraševanje

Pošljite povpraševanje in z veseljem se vam posvetimo in skupaj bomo našli rešitev za vaše želje.


Dovoljujem uporabo zgoraj navedenih podatkov v obrazcu, za namene pisnega in e-obveščana o naši ponudbi. Podjetje Terpin S.r.l. se zavezuje, da bo odgovorno ravnalo s podatki in jih ne bo posredovalo nikomur.

V skladu s 73.člen ZVOP-1 vas obveščamo o pravicah: »Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljalec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljalec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval.«

Fotogalerija